Vaši utisci

Očekujemo Vaše komentare, sugestije, kritike…

14 Komentara

 1. Miško Ćetković

  29. Dec, 2009

  Predlažem da se kod hroničarskih priloga, postavi link (ili linkovi) za brzo nalaženje prethodnog priloga, kako bi neko ko je zainteresovan za uporedjivanje mogao lakše da se snađe.

  Ilustracije su izvanredne, s tim što bi slike mogle da budu malo veće.

  Kad smo kod fotografija, upoznat sam sa akcijom Matice crnogorske – Ogranak Cetinje i sajta “Cetinje – mojgrad” oko pokušaja spasavanja negativa koje je svojevremeno uradio veliki entuzijasta i fotoamater pok.Krsto Djuričić. Mislim da je i on zaslužio, a i da bi bila veoma posjećena posebna rubrika na sajtu koja bi mogla da ima naziv “Cetinje kroz objektiv Krsta Djuričića” ili nešto slično, a gdje bi se mogli podsjećati nekih starih, sada već zaboravljenih vizura našeg grada i njegovih stanovnika. Siguran sam da bi i njegovim potomcima bilo zadovoljstvo da se na taj način otrgnu od zaborava i autor i, čini mi se veoma vrijedno djelo.

  Uz napomenu da je Cetinje bilo i ostalo mojgrad – komplimenti novom izgledu sajta.

  Beograd, 23.decembra 2009.

 2. Momcilo Moso Martinovic

  04. Jan, 2010

  Mnogo je toga rečeno o našem gradu i mnogo toga se govori , ali ako se mi Cetinjani budemo ponašali prema svom gradu kako ne treba, mislim da će priča o Cetinju u budućnosti ostati samo floskula i demagogija.
  Zato trebamo da se ugledamo na autora ovog sajta, jer ja iskreno, koji sam korijenima Cetinjanin, Želim da ti odam javno priznanje da se Cetinje voli na ovaj način na koji ti radiš. Nastojat ću da se uključim koliko mogu da dam doprinos ovom projektu i da budem dio njega kao što sam i dio Cetinja.
  Zahvaljujem ti se kao gradjanin koji sada, kada mu treba nešto o svom gradu, može dobiti sa ovog sajta, koji je trenutno, ako se ne varam, najažurniji instrument našeg grada u informativnom smislu.
  Trebali bi da se na Vas ugledamo i da doprinosimo svi iz svog ugla da sačuvamo (NAŠ GRAD) CETINJE-MOJGRAD i time ispunimo nepisane zavjete naŠih predaka.

  Momčilo Mošo Martinović s.r. CETINJE, 04.01.2010.

 3. Milena Stanojevic

  23. Feb, 2010

  Postovani,

  Sve cestitke za ideju kreiranja jednog ovakvog sajta.Puno intersesantnih i korisnih informacija za Cetinjane i naravno zainteresovane.Steta sto na Cetinju nema jos ovakvih projekata jer samo tako mozemo poslati glas o nasem gradu o Prijestonici koji su pomalo svi zaboravili.
  Cetinje-grad istorije,Cetinje-grad kulture,Cetinje grad umjetnosti,grad mladih …..ali bez buducnosti ako se svi vise ne angazujemo!

 4. Mirko Cakar

  09. May, 2010

  Slažem se sa Milenom, treba dodati jos stranica na primer o sportu, bibliotekama, školstvu …
  Ali i bez toga je super. U svakom slučaju svaka čast na ovom sajtu, mnogo mi se svidja.
  Pozdrav

 5. Rod Moore

  18. Jul, 2010

  Svaka cast gospodine Pejovicu,

  Bilo mi je drago da se upoznam juce sa Vama. Svidja mi se Vas sajt – i Vas grad, naravno! Nedostajace mi Cetinje kad odem iz Crne Gore. Sve najbolje Vama i svim Cetinjanima.
  Rod Moore, Ambasador SAD

 6. Miro Luketić

  06. Nov, 2010

  Poštovani Vesko!
  Vaš sajt o Cetinju mi se dopao; neicrpne su teme o kulturnoj baštini grada; možda bi rubrika o značajnim ljudima koji su boravili na Cetnju bila interesantna posjetiocima sajta.
  Želim Vam puno uspjeha u radu.

 7. Janko Ljumović

  15. Nov, 2010

  Dragi Vesko,
  Sajt je zaista odličan.
  Tako je lijepo i značajno to što radite …
  Svako dobro

 8. Slavko

  17. Dec, 2010

  Odličan sajt, svaka čast! Stvarno je osvježenje naići na mjesto koje održavaju pismeni ljudi koji vole svoj grad.
  Puno uspjeha u budućnosti!

 9. Nataša

  14. Feb, 2011

  Sve čestitike za web stranicu koju vodite. Hvala Vam najljepša na korisnim informacijama, prelijepim slikama, aktuelnostima, podacima iz istorije… i svemu što ste uvrstili na sajt. Sve je bez greške. Divno je vidjeti da neko tako predano radi nešto lijepo za Cetinje.

 10. SUKI 20 02 2012

  20. Feb, 2012

  Ja i suprug imamo sina od 4 godine imala sam vanmatericnu trudnocu prije skoro godinu dana i tim putem mi je odstranjen jedan jajovod i od tada nikako da zatrudnim. Dobila sam neke savjete da bi bilo mozda pametno da kod vas potrazim pomoc jer ne bih voljela da mi se ponovi isto a mnogo bi smo zeljeli jos djece. Ako je to moguce odraditi kod vas molim vas da me obavijestite. HVALA UNAPRIJED

 11. СРПКО МЕДЕНИЦА

  03. Apr, 2012

  Сви комплименти за квалитет сајта.
  Замолио бих да се омогући ћирилична опција.
  Сви текстови на историјским спомјеницима на Цетињу су ћирилични и треба поштовати традицију и континуитет.
  Странац ће стећи утисак као да се ради о дисконтинуитету. Као да је ових дана дошао неки други народ коме је писмо латиница и да ми везе са нашим спомјеницима и историјом немамо.

 12. Rade Stanisic, dipl.pravnik

  25. Jun, 2012

  Poštovani Vesko,
  Mnogima su usta puna hvale za Cetinje, njegovo ime pominju samo onda kada im je to potrebno a rijetko (ili nikad) urade nešto dobro za njega.
  Sa druge strane Vi pripadate malom broju istinskih ljubitelja ove svete crnogorske Prijestonice koji su spremni da uzmu aktivno ucešće u pokušaju vraćanja njegovog nekadašnjeg sjaja. Na tom fonu uradili ste odličan sajt, u kome se mogu naći značajne informacije, a takodje ste dali prijedloge za niz idejnih projekata koji predstavljaju dobru osnovu svima koji su nadležni za njihovu realizaciju.
  U nadi da ce NADLEŽNI imati sluha da ”iskoriste” vaše ideje srdačno Vas pozdravljam i želim uspjeh u daljem radu.

 13. ivanbegovac

  15. Oct, 2012

  Poštovani,
  U razgovoru sa mojim drugom S. Baumgartnerom, iz porodice čuvenih zemunskih sajdžija, zlatara i preciznih mehaničara u vezi sa problemom rada cetinjskog sata, dobih izvjesne sugestije oko prevazilaženja problema.
  Polemisao sam na jednom forumu sa nekim osobama koje su podržavale zahtjeve čovjeka koji je jedno vrijeme ”navijao” sat. Taj ”posao” sam i ja, svojevremeno, radio(besplatno).
  Jedini argument za enormnim zahtjevima sadašnjeg ”navijača” sata je to što je dotična osoba ”BOLESNO PEDANTAN”
  E, sad na sve to, moj drug Stjepan mi kroz smijeh objašnjava da taj problem prestaje biti problem jednostavnim ugrađivanjem automatskog navijanja. Elektro-motor + DVA mikroprekidača i sklopka. Problem eventualnog nestanka napajanja(struje) u periodu za navijanje se eliminiše dodatnim hodom tegova poslije kontakta mikroprekidača.
  Najveća stavka u ovom slučaju je elektro-motor potrebne snage. Sklopka i najobičniji mikroprekidači su zanemarljivih cijena. Kako je u ovom slučaju potreban motor male snage, očigledno je da je cijena za sve veoma prihvatljiva. Podmazivanje habajućih djelova mehanizma se isto tako mogu regulisati automatskim ”mazalicama”.
  Da li je veza sa realnošću trašiti onoliki honorar za rad od petnajestak minuta, makar to bilo i dnevno, a nije? Da li je veza sa realnošću zahtjev za tolikim honorarom i argumenat potražioca da je to OBAVEZA?
  Valjalo bi razmisliti o znanju VELIKIH znalaca sajdžijskog zanata ogromnog iskustva sa javnim satovima.
  S poštovanjem.

 14. ivanbegovac

  20. Oct, 2012

  U vezi sa predhodnim komentarom oko ”navijanja” cetinjskog sata, evo i dodatak za trajno potpuno rešenje problema.
  Kako na Cetinju(još uvijek) često prestaje napajanje električnom energijom, rešenje navijanja sata u tom periodu se premošćuje ugradnjom elektromotora koji ”radi” na 12 ili 24 Volta i akumulatorom sa permanentnim punjenjem. Nešto skuplja, ali veoma malo, varijanta koja se isplati poslije nekoliko mjeseci.

Vaš komentar