Donacija  za talente sa Cetinja

Donacija za talente sa Cetinja

Posted on 01. Jan, 2018 by in Gradske aktuelnosti

Nekadašnji predsjednik Udruženja Crnogoraca Amerike, Blažo Sredanović donirao je tri hiljade eura Ivanki, Milici i Lazaru Muhadinoviću, talentovanim mladim muzičarima sa Cetinja. LAZAR-MILICA-IVANKA-MUHADINOVIC-SAJT-SAJT...Donaciju je 28.12.2017. u cetinjskom ogranku Matice crnogorske primio njihov otac, Marko Muhadinović.

Blažo SredanovićU ime Blaža Sredanovića novac je uručio njegov sestrić Srđan Čović, koji je istakao da je počastvovan  događajem.

“Izuzetno mi je drago i velika mi je čast da u ime Blaža Sredanovića uručim donaciju talentovanim mladim ljudima kao što su Ivanka, Milica i Lazar. Do sada je Blažo pomagao crnogorske institucije, a od sada će crnogorsku djecu”, kazao je Čović.

Ivanka, Milica i Lazar Muhadinović večeras nijesu bili u prilici da upoznaju Srđana Čovića jer se, kako je kazao njihov otac, trenutno nalaze na studijama u Beogradu i Sarajevu. Za njega je donacija veliko i prijatno iznenađenje.

“Zaista ne mogu da vjerujem da sam ovako nešto doživio, troje djece nije lako školovati. Supruga i ja smo se svega odrekli da bi mogli da im omogućimo obrazovanje. Moja djeca učestvuju na međunarodnim takmičenjima, osvajaju nagrade i najviše truda ulažemo da obezbijedimo novac za nove instrumente, jer su oni na kojima sada sviraju dotrajali. Očekujem od instucija ove države mc ct-donacija-marko muhadinovic se zahvaljuje-sajtkao i od grada da obezbijede mojoj djeci adekvatne instrumente, kako bi u budućnosti dostojno reprezentovali svoju zemlju”, istakao je Muhadinović.

Vesko Pejovic - Mary i Blazo Sredanovic - LovcenCetinjski ogranak Matice crnogorske, kako je najavio Vesko Pejović, narednog ljeta organizovaće solistički koncert Ivanke, Milice i Lazara Muhadinovića.

“Žao mi je što njihovi roditelji moraju sami da rješavaju ovako teške situacije. Kako bi im pružili pravu podršku organizovaćemo im koncert. Postižu sjajne rezultate, tako da oni to zaslužuju”, kazao je Pejović.

Ivanka Muhadinović student je Fakulteta muzičkih umjetnosti u Beogradu, njena sestra Milica je na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Sarajevu, dok brat Lazar pohađa Srednju muzičku školu “Josif Marinković” u Beogradu.

PS: Prilog ilustrovao Vesko Pejović

https://www.youtube.com/watch?v=6mgp8JiCXs0

Marija Todorović

Vaš komentar