Nagrada UCA Nikoleti Ćetković

Nagrada UCA Nikoleti Ćetković

Posted on 05. Jul, 2017 by in Iz kulture

Juče je u prostorijama Matice crnogorske Ogranak Cetinje, na skromnoj svečanosti,  uručena tradicionalna  Nagrada  Udruženja Crnogoraca Amerike  Nikoleti Ćetković, najboljem đaku Cetinjske gimnazije.

MC CT - NIKOLETA 4Nikoleta je u školskoj godini 2016-17 ostvarila najveći uspjeh shodno postignutom uspjehu u dosadašnjem školovanju, učešću i nagradama na školskim, državnim i regionalnim takmičenjima i vannastavnim aktivnostima.

MC CT-NIKOLETA 5Prisutne je pozdravio publicista  Marko Špadijer, jedan od osnivača Matice crnogorske i njen dugogodišnji generalni sekretar. U kratkoj besjedi on se osvrnuo na “rađanje” ove ideje kao i na još niz humanitarnih akcija prema rodnom gradu naših Cetinjana Iva Đukanivića i Blaža Sredanovića koji su i osnivači UCA sa sjedištem u San Francisku.

Novčanu nagradu, sedamnaestu po redu, u iznosu od 1000,00 eura ovogodišnjoj dobitnici uručila je Seka Vučićević, sestra darodavca i predsjednika Udruženja Crnogoraca Amerike Iva Đukanovića.

MC CT-NIKOLETA-6Dobitnica ovogodišnje nagrade zahvalila je Udruženju Crnogoraca Amerike i Matici Crnogorskoj:

Čast mi je biti dio niza svih onih, koji su svojom svestranošću, zavrijedili ovu, zaista posebnu pažnju. Zato, za organizaciju ovog događaja zahvaljujem Matici crnogorskoj i gospodinu Marku Špadijeru. Posebnu zahvalnost upućujem gospodinu Ivu Đukanoviću, filantropu, koji sa naročitom emocijom prema Cetinju, već skoro dvadeset godina nagrađuje najboljeg đaka Cetjnske gimnazije.

Uz veliko poštovanje ovih tradicionalnih gestova, trudiću se da radom slijedim korake i plemenitost gospodina Iva Đukanovića i da jednog dana na sličan način izrazim privrženost sljedećim generacijama cetinjskih gimnazijalaca i školi koja me je dovela pred vrata budućnosti – kazala je Nikoleta Ćetković na današnjoj svečanosti.MC CT-NIKOLETA CETKOVIC-8

 

Za sajt cetinje-mojgrad je izjavila: 

-Studiraću psihologiju. To je oblast koja me interesuje, a posebno klinička psihologija. Sviđa mi se zbog njene humane dimenzije. I do sada sam se bavila humanitarnim radom sa volonterskim klubom i nevladinim organizacijama, tako da ću kroz budući poziv moći da iskažem sve ono što kao ličnost nosim.

Po završetku fakulteta planiram da se vratim u Crnu Goru, a voljela bih da to bude Cetinje. Otvoriti Institut za mentalno zdravlje baš tu moj je san, zato što je Cetinje grad u kojem sam rođena, za koji me vežu lijepa sjećanja i grad u kojem sam provela nezaboravne školske dane.

Vesko Pejović

Vaš komentar