Uručene nagrade za najljepše ukrašene objekte

Uručene nagrade za najljepše ukrašene objekte

Posted on 17. Jan, 2017 by in Gradske aktuelnosti, Iz kulture

U svečanoj Sali Prijestonice Cetinje danas su uručene novčane nagrade NVO “Cetinje moj grad” za pet najljepše ukrašenih objekata uoči novogodišnjih i božićnih praznika. Prva nagrada pripala je gospođi Aleksandri Roganović za Butik Barbie CT, dok su preostale četiri dobili gospoda: Ljubo Bogdanović, Predrag Jovanović, Božina Čavor i Dragan Čavor – “Hotel Monte rosa”. Sponzor ove građanske akcije bila je Prijestonica Cetinje.

2017-sajt-urucene nagrade-dobitnici...Pored predstavnika NVO “Cetinje moj grad” koja je pokrenula i realizovala ovu inspirativnu akciju, članova žirija, dobitnika nagrada, predstavnika medija i građana, ovom događaju prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Mošo Martinović.

Prisutne je u ime NVO “Cetinje moj grad” i žirija pozdravila Dr Jasna Tatar i upoznala ih sa najvažnijim elementima iniciranja i realizacije ovog projekta:

2017-urucene nagrade...-sajt-Nevladina organizacija „Cetinje  moj grad“ je ove godine, u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, pokrenula inspirativnu akciju izbora najbolje ukrašenih objekata na Cetinju. Ovom inicijativom, koja je dio programa “Za ljepše Cetinje”, bili su obuhvaćeni i privredni i stambeni objekti.

2017- ziri-tijana-marija-jasna-sajtU tom cilju je u decembru 2016. formiran tročlani žiri u sastavu: mr Marija Kapisoda, profesorica na Fakultetu likovnih umjetnosti UCG, predsjednica žirija, mr Tijana Živaljević, spisateljica i Dr Jasna Tatar Anđelić, profesorica na Filološkom fakultetu UCG, članice žirija.

LINK: http://www.cetinje-mojgrad.org/?p=14434

Dana 3.januara 2016, žiri je krenuo u obilazak grada, detaljno pogledao i fotografski zabilježio sve privatne kuće, zgrade, turističke i trgovačke objekte koje su se građani i građanke Cetinja potrudili da ukrase povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Pored užeg gradskog jezgra, žiri je obišao i prigradska naselja, ali i Ivanova korita imajući u vidu turističke potencijale grada u nacionalnom parku „Lovćen“.

2017-sajt-HOTEL MONTEROSA-MARIJA-VESKO-JASNA-TIJANA-03-01-17-Nakon obilaska grada i ukrašenih objekata, žiri je donio sljedeće odluke:

Imajući u vidu kulturne, istorijske i umjetničke vrijednosti, pa i njen značaj za turizam i razvoj kulture u Crnoj Gori, Prijestonica Cetinje zaslužuje mnogo bolje novogodišnje osvjetljenje i ukrase nego što je to slučaj u ovoj zmiskoj sezoni. To se odnosi posebno na istorijsko jezgro grada, ali i na ostala naselja koja pripadaju prijestonici. U tom smislu, još jednom pozivamo, kako lokalne vlasti i kulturne i obrazovne institucije tako i građanke i građane Cetinja na kreativnost i inicijativu u budućem novogodišnjem uljepšavanju grada.

CETINJE-NIGHT-2016-2017-1

Pred donošenje odluke, NVO „Cetinje moj grad“ nam je stavila na raspolaganje fond od 600 eura koji je dobijen od donatora akcije Prijestonice Cetinje, uz predlog da se vlasnicima / korisnicima najljepše ukrašenih objekata dodijele tri novčane nagrade u visiniod 300, 200,i 100 eura.

U namjeri da ova skromna sredstva na najpravičniji mogući način rasporedimo onima koji su u ukrašavanje objekata uložili najviše truda, a uz prethodno konsultovanje sa NVO „Cetinje moj grad“, naš tročlani žiri je odlučio da umjesto predložene tri, dodijeli pet nagrada, i to jednu od 200 eura i četiri po 100 eura.

Naglašavamo da je ovu odluku, kao i odluke o nagrađenim objektima žiri donio jednoglasno.

BUTIK BARBIE CT - 05.12.2016-SAJTNagradu od 200 eura dodjeljujemo butiku „Barbie Ct“ u Njegoševoj ulici, čiji je vlasnik Aleksandra Roganović, za najukusnije ukrašeni novogodišnji izlog našeg grada. Vjerujemo da nagrada ide u prave ruke i da će biti podsticaj i ostalim komercijalnim objektima, jer nas „Barbi“ svake godine nagradi bajkovitim izlogom i drugim dobrovoljnim dekorativnim aktivnostima.

Četiri nagrade u vrijednosti od po 100 eura su po odluci žirija dobila tri privatna objekta za posebno lijepo ukrašene fasade i jedan turističko ugostiteljski objekat:

Gospodin Ljubo Bogdanović za kuću u naselju Gruda,

kuca bogdanovica-tijana-1-V..-Gospodin Predrag Jovanović, za I sprat kuće u Luke Ivaniševića 34,

KUCA JOVANOVICAGospodin Božina Čavor za kuću u Bajovoj ulici I

KUCA BOZINE CAVORA-NIGHTKUCA BOZINE CAVORA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Gospodin Dragan Čavor za Hotel “Monte rosa” na Ivanovim koritima.

hotel - monterosa...tijana..Žiri se složio da se na sajtu www.cetinje-mojgrad.org kao i u lokalnim medijima, pored fotografija nagrađenih objekata i odluke o nagradama, objave slike svih ukrašenih objekata na Cetinju koje smo posebno zapazile prilikom obilaska i koji takođe zaslužuju našu posebnu pohvalu i čestitke za uloženi trud.

Na kraju, članice žirija koriste priliku da posebno pozdrave ovu inicijativu NVO „Cetinje moj grad“, da zahvale izvršnom direktoru Vesku Pejoviću na ukazanom povjerenju i da izraze nadu da će ove nagrade postati tradicionalna aktivnost koja podstiče građanke i građane Cetinja da ukrašavanjem doprinesu isticanju arhitektonskog sklada i kulturno-istorijske baštine našeg grada.

Nakon uručenih nagrada, prisutne je, u ime sponzora, pozdravio zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Mošo Martinović izrazivši zadovoljsto što je jedna ovakva akcija pokrenuta i realizovana pri čemu je odao priznanje izvršnom direktoru NVO “Cetinje moj grad” Vesku Pejoviću i članicama žirija koje su besprekorno obavile svoj posao.

knjizara luca - tijanakatolicka crkva-tijana...kuca simonovica.....marija.3kuca ljeskovica-marijamodni atelje vujovic marija-bajova ulica-tijanapelevici-tijana..

Cilj ove građanske akcije (koja je dio programa NVO „Cetinje  moj grad“ ZA LJEPŠE CETINJE) bio je da podstakne građane, lokalne privredne i privatne subjekte da dodatno doprinesu prazničnom ukrašavanju grada.

Vesko Pejović

Vaš komentar