Ministar Ljumović razgovarao sa ambasadorom Galipom

Ministar Ljumović razgovarao sa ambasadorom Galipom

Posted on 23. Dec, 2016 by in Iz kulture

Prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture razgovarao je danas na Cetinju sa Nj.E. Serhatom Galipom, ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i Ahmet Altun, koordinator TIKA za Crnu Goru i Đan Guraj, lektor turskog kulturnog centra Yunus Emre, koji su Ministru predstavili projekte koje realizuju u Crnoj Gori.

Tokom susreta bilo je riječi o planovima za nastavak, kako su ocijenili, uspješne saradnje dvije zemlje u oblasti kulture.

mk-23-12-16-1-sajtMinistar Ljumović je kao značajno pitanje istakao potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti kulture između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske, čiji je tekst još ranije usaglašen.  Napomenuo je da dosadašnja saradnja koju su Crna Gora i Turska ostvarile u domenu kulture može biti dodatno podstaknuta kroz realizaciju zajedničkih projekata, namijenjih zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, koji će doprinijeti otvaranju prostora za bolje upoznavanje dva naroda.

Ambasador Galip je čestitao ministru Ljumoviću na imenovanju i izrazio uvjerenje da će i u narednom periodu dvije zemlje nastaviti sa uspješnom realizacijom zajedničkih projekata.

Sagovornici su pozdravili i nedavno potpisivanje Protokola o saradnji na realizaciji projekta restauracije Sahat kule i saradnju ostvarenu u oblasti razmjene građe nacionalnih arhiva dvije zemlje. Istakli su da će ovo biti samo jedna u nizu aktivnosti, jer prostora za saradnju u oblasti kulturne baštine i kulturno-umjetničkog stvaralaštva svakako ima.

Srdačno,

MINISTARSTVO KULTURE

 

Vaš komentar