U Prijestonici Cetinje upriličen prijem za predstavnike Gimnazije i SLŠ „Petar Lubarda“,

U Prijestonici Cetinje upriličen prijem za predstavnike Gimnazije i SLŠ „Petar Lubarda“,

Posted on 22. Dec, 2016 by in Gradske aktuelnosti

U Prijestonici Cetinje danas je upriličen prijem za učenike, nastavni kadar i rukovodstvo Gimnazije i Srednje likovne škole „Petar Lubarda“, koji su nedavno zavrijedili značajna priznanja na nacionalnom, odnosno međunarodnom nivou.

Tokom događaja, sa predstavnicima obrazovnih institucija razgovarao je zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Momčilo Martinović, koji im je čestitao na uspjesima, naglašavajući da je u prvom redu riječ o nagradama za izuzetan trud, dobar rad sa učenicima, ali i intenzivne nastavne i vannastavne aktivnosti.

ct-prijem-srednja-likovna-skolaOn je podsjetio na nedavne projekte u okviru kojih je gradska uprava podržala dio aktivnosti srednjih škola, naglašavajući da će ta saradnja u budućnosti biti još intenzivnija.

Gimnazija je nedavno proglašena najboljom preduzetničkom školom u Crnoj Gori tokom 2016. godine. Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Nacionalno partnerstvo za preduzetničko učenje, kroz konkurs za primjere dobre prakse koji podstiču i promovišu preduzetničko učenje u osnovnim i srednjim školama.

Kako su tokom današnjeg prijema naglasili učenici i predstavnici rukovodstva i nastavnog kadra Gimnazije, ta škola vrijednu je nagradu zavrijedila zahvaljujući projektima „Volonterski klub“,Gimfest“ i „Omladinski klub“.

Sa druge strane, učenice i učenici Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ osvojili su čak 18 nagrada na nedavnom Međunarodnom likovnom konkursu „Eks libris“, održanom u Subotici. Među brojnim priznanjima, SLŠ „Petar Lubarda“ osvojila je nagradu za najbolju kolekciju na konkursu, dok je učenica Jelena Milatović osvojila prvu nagradu na festivalu – „Zlatni paun“.

Prilikom današnjeg prijema u Prijestonici Cetinje, učenici i predstavnici administrativnog i nastavnog kadra SLŠ „Petar Lubarda“ istakli su da je pomenuta obrazovna ustanova tokom posljednjih godina osvojila više od 400 nagrada, a da je na smotri u Subotici nagrađeno 18 od ukupno 25 radova učenica i učenika iz sva četiri razreda.

Tokom događaja, učenicama i učenicima uručeni su i pokloni gradske uprave.

Miloš Prelević

 

 

 

Vaš komentar