Pokrenuta inicijativa: uskoro Park cetinjskih pjesnika

Pokrenuta inicijativa: uskoro Park cetinjskih pjesnika

Posted on 19. Aug, 2016 by in Budućnost Cetinja, Gradske aktuelnosti, Iz kulture

Pokrenuta inicijativa: uskoro Park cetinjskih pjesnika

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i Nevladina organizacija „Cetinje moj grad“ pokrenuli su inicijativu za uspostavljanje Parka cetinjskih pjesnika.

PARK CETINJSKIH PJESNIKA-LESOVA SKULPTURA U NJEMU..Pomenuta je inicijativa predstavljena na sastanku u Prijestonici Cetinje, kojem su prisustvovali istaknuti umjetnici i građani Cetinja.

Tokom događaja, gradonačelnik Bogdanović podržao je ideju da se na lokaciji pored sadašnjeg Fakulteta dramskih umjetnosti uredi postojeća zelena površina koja će, po radovima, simbolično biti nazvana Park cetinjskih pjesnika.

Učesnici sastanka dogovorili su i da u narednom vremenu bude formiran Odbor za realizaciju inicijative, kojim će rukovoditi gradonačelnik Bogdanović i član Savjeta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Marko Špadijer, a pored njih sastav ovog Odbora činiće i Dimitrije Popović, Vesko Pejović, Aleksandar-Saša Čilikov, Rajko Radusinović, Mladen Lompar, Božidar Ivanović, Milorad Popović i Predrag Pejović. Nakon toga, uslijediće izrada projektne dokumentacije i postupak pred nadležnim organima za dobijanje neophodnih dozvola.

Površina Parka cetinjskih pjesnika biće oko 500 kvadratnih metara. Pritom, u parku će se nalaziti i skulptura istaknutog cetinjskog pjesnika Aleksandra – Lesa Ivanovića.

Kabinet gradonačelnika

 

2 Komentara

 1. Banja Kaluđerović

  20. Aug, 2016

  Svaka čast! NAPOKON! Bravo VERI!

 2. Ljubo Milov Mudreša

  20. Aug, 2016

  Uvaženi Vesko Pejoviću!
  Ideja koju si pokrenuo da Cetinje dobije Trg pjesnika više je nego potreba da Prijestolnica dobije mjesto – sjećanja na one pjesnike koji su ljepotom pjesničkog iskaza još više uzdigli Pijedestal duhovnog -kulturnog i nadasve nacionalnog Središta i Stjecišta a ništa manje važno nije i to, što će to biti prvi Trg takvog imena i sadržaja, ne samo u našoj državi nego i šire.
  Nećeš mi zamjeriti ako napišem i to da su Cetinjski pjesnici, u svojim knjigama – umnogome sačuvali Crnogorski jezik a time doprinijeli da bude ustavno inaugurisdan, kao službeni jezik. Neću biti patetičan ako ovome dodam da će nasprem Dvorskog Trga i novo izniklog Brijesta – Cetinje dobiti Trg pjesnika, đe će biti riječi slobodne, kao vjetar, kao izraz slobodne pjesničke volje..,
  Čestitke i dobro zdravlje!
  Ljubo Milov Mudreša

Vaš komentar