Najava: Veče Dušanke Belade

Najava: Veče Dušanke Belade

Posted on 04. Dec, 2018 by in Iz kulture, Najava kulturnih dešavanja

Matica crnogorska Ogranak Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje u četvrtak 06.12.2018. godine u 18 h u Kongresnoj sali Hotela “Grand” na Cetinju organizuju VEČE DUŠANKE BELADE. 
Biće to prilika da ova mlada i izuzetno kreativna Cetinjanka svojim sugrađanima predstavi svoj muzički album pod nazivom “ZAMISLI” za koji je sama režirala spotove. Sve pjesme će se uz pratnju orkestra izvoditi uživo… 
U okviru programa biće prikazana i dva Dušankina kratka filma “Škanj” i “Zalazak”.
Podršku nam je pružio i “Hotel Grand” koji je ustupio Kongresnu salu u kojoj ima mjesta za nekolike stotine posjetilaca …

DOBRODOŠLI

IZ BIOGRAFIJE DUŠANKE BELADE

Rođena je na Cetinju 22. aprila 1996. godine, gdje je završila osnovnu školu „Lovćenski partizanski odred“, Gimnaziju i nižu muzičku školu „Savo Popović“, odsjek – gitara.

U junu 2018. diplomirala je režiju na „Akademiji umetnosti“ u Novom Sadu, u klasi profesora Aleksandra Davića, a trenutno je student magistarskih studija na istoj akademiji.

Od srednjoškolskih dana aktivnije se bavi muzikom a 2011. i 2012. godine učestvuje u muzičkom takmičenju „Let ka zvijezdama“ Radio televizije Crne Gore, u kom osvaja drugo mjesto.

Od 2013. do 2017. godine tokom ljetnjih sezona bila je angažovana kao muzički izvođač u hotelu „Queen of Montenegro“ u Bečićima, a uporedo komponuje, snima i objavljuje pjesme: „Mjesec“ (2013), „Ja biram“ (2015), „Pola mene“ (2017),  za koje samostalno režira spotove.

U stvaranju svojih pjesama sarađuje sa pjesnikinjom Majom Perfiljevom i sa kompozitorima i tekstopiscima Momčilom Zekovićem, Dejanom Božovićem, Vladimirom Marašem, Ljubom Jovovićem.

Pored kratkih filmova i muzičkih spotova, gaji veliku ljubav prema pozorištu. Autor je cjelovečernje predstave po motivima mjuzikla „Kosa“ koja je premijerno prikazana na Akademiji u Novom Sadu, u junu 2017. godine.

Učestvovala je na brojnim kulturno umjetničkim manifestacijama i književnim večerima u Crnoj Gori i inostranstvu.                                                                                                                         

DUSANKA BELADA – PJESME – SPOTOVI

https://www.youtube.com/watch?v=vkWMbrxBWH8

Zamisli

https://www.youtube.com/watch?v=tFJvYUXAE0k

Pola mene

VESKO PEJOVIĆ

Vaš komentar