Nagrada najboljem đaku Cetinjske gimnazije (1000 eura) od Udruženja Crnogoraca Amerike

Nagrada najboljem đaku Cetinjske gimnazije (1000 eura) od Udruženja Crnogoraca Amerike

Posted on 17. Jun, 2018 by in Iz kulture, Obrazovanje

Danas  je u prostorijama Matice crnogorske Ogranak Cetinje, na skromnoj svečanosti,  uručena tradicionalna  osamnaesta po redu Nagrada  Udruženja Crnogoraca Amerike  (UCA) sa sjedištem u San Francisku, Kristini Marković, najboljem đaku Cetinjske gimnazije u školskoj 2017/18 godini.

Kristina Marković je  u školskoj godini 2017-18 ostvarila najveći uspjeh shodno postignutim rezultatima u dosadašnjem školovanju, učešću i nagradama na školskim, državnim i regionalnim takmičenjima i vannastavnim aktivnostima.

Prisutne je pozdravio publicista  Marko Špadijer, jedan od osnivača Matice crnogorske i njen dugogodišnji generalni sekretar. U kratkoj besjedi on se osvrnuo na “rađanje” ove ideje kao i na još niz humanitarnih akcija prema rodnom gradu naših Cetinjana Iva Đukanovića Blaža Sredanovića koji su i osnivači UCA sa sjedištem u San Francisku.

Novčanu nagradu u iznosu od 1000,00 eura ovogodišnjoj dobitnici uručila je Seka Vučićević, sestra darodavca i predsjednika Udruženja Crnogoraca Amerike Iva Đukanovića.

Dobitnica ovogodišnje nagrade Kristina Marković, za sajt cetinje-mojgrad.org izjavila je:

-Đak generacije je za mene priznanje za sav trud i rad u ove četiri godine a iznad svega velika čast i podstrek za moje dalje usavršavanje.

To je kruna za iskustvo i znanje koje sam stekla i snažan vjetar u leđa za moju budućnost.

Zahvaljujem se školi, Udruženju Crnogoraca Amerike, gospodinu Ivu Đukanoviću i Matici crnogorskoj za ovu divnu nagradu.

Rođena sam 14.06.1999. godine a planiram upisati Pravni Fakultet Univerziteta Crne Gore. Takođe želim nastaviti i završiti studije kineskog jezika u Podgorici.

Bila sam predstavnik Crne Gore na program BFTE Američke vlade (Benjamin Franklin  Transatlantic Fellowship), predstavnica Cetinja na muzičkom takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope” a član sam i nekoliko NVO-a (Američki ugao, KUD “Njegoš” i Omladinski klub). Cetinje obožavam.

 Vesko Pejović

Vaš komentar