Etno selo “Sveti Georgije”

Etno selo “Sveti Georgije”

Posted on 10. Jun, 2018 by in Budućnost Cetinja, Turizam

Juče je na Njegušima svečano otvoreno  Etno seloSveti Georgije”. Na otvaranju su govorili potpredsjednik Vlade mr Milutin Simović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje mr Aleksandar Kašćelan i direktor Etno sela Milenko Blagić.

Gradnja ovog turističkog kompleksa  na padinama Lovćena u mjestu Krstac,  prvog ove vrste na području Cetinja, počela je 2016. godine. Selo se prostire na površini od trinaest hiljada kvadratnih metara a udaljeno je od Cetinja 15 km. Bungalovi i apartmani kapaciteta 80 kreveta, grupisani su oko vještačkog jezera.

Besjeda potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutina Simovića:

-Svakodnevno, širom Crne Gore, svjedočimo uspješnim ostvarenjima kreativnih, odvažnih i održivih preduzetničkih ideja. Ponosni smo što je Crna Gora sve češća adresa ostvarenja preduzetničkih vizija u brojnim oblastima, koje realizuju i domaći i strani preduzetnici.
I danas obilježavamo ostvarenje jedne takve preduzetničke vizije. Posebno zadovoljstvo je što se ovaj projekat realizuje u Prijestonici, ovdje na Njegušima, simbolu našeg državnog, istorijskog, slobodarskog i kulturnog identiteta, vrijednosti i trajanja.
Etno selo Sveti Georgije je primjer projekta koji objedinjuje brojne crnogorske komparativne prednosti.
Ovaj projekat je spoj:
– Neponovljivih prirodnih ljepota i izdašnih darova prirode,
– Strateški građenog i prepoznatljivog turističkog brenda, koji Crnu Goru pozicionira u sami vrh svjetskih lista najbrže rastućih i najpoželjnijih turističkih destinacija i za goste i za investitore.

– Prepoznatljive gastronomske ponude oplemenjene tradicionalnim gostoprimstvom. U Crnoj Gori se za goste i za putnike namjernike oduvijek čuvala i iznosila najbolja hrana sa kojom se raspolagalo. Tako je bilo i u vremenima kada je manjkavalo i za ukućane.
Takvo gostoprimstvo, utemeljeno vjekovima iza nas, krasi i ovovremenu, modernu, naprednu, otvorenu, sigurnu i stabilnu Crnu Goru.

Poseban gastronomski doživljaj turistima predstavlja boravak na našem selu. Na selu, gdje se put hrane od njive i farme do trpeze mjeri metrima, gdje hrana ima više boje, više mirisa i više ukusa i domaćinski se servira u porodičnom stilu.
Valorizacija svih ovih prednosti moguća je u povoljnom poslovnom ambijentu, koji Vlada posvećeno gradi i unapređuje u neprekidnoj, otvorenoj i partnerskoj komunikaciji sa preduzetnicima, poslovnom i investicionom zajednicom – domaćom i stranom.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje mr Aleksandar Kašćelan, između ostalog je rekao:

-Podrška lokalne zajednice nije izostala ni u jednoj fazi razvoja projekta Etno sela “Sveti Georgije”, jer su se obje strane vodile poslovnim interesom koji bi trebalo da bude na dobro, prije svega lokalne zajednice na Njegušima, ali i Cetinja i svih okolnih gradova. Vjerujemo da se otvaranjem ovog turističkog objekta stvaraju uslovi da Cetinje i njegova okolina budu manje tranzitna turistička destinacija, a više krajnje odredište.

Direktor Etno sela Milenko Blagić je dodao:

-Naša vizija bila je da gostima ponudimo mjesto na kojem će moći da uživaju u blagodetima predivne crnogorske prirode, nadomak opjevanog bisera Jadrana i jednako znamenite planine nad njim, da ponudimo koncept koji će posjetioca crnogorskog primorja voditi ka zaleđu i obratno, a prije svega da i sami, ulažući i gradeći, afirmišemo Njeguše.

Vesko Pejović

PS:

Evo i video zapisa RTV Cetinje:

 

 

Vaš komentar