Senat usvojio Program razvoja Cetinja u 2018. godini

Senat usvojio Program razvoja Cetinja u 2018. godini

Posted on 01. Nov, 2017 by in Budućnost Cetinja, Gradske aktuelnosti

Senat Prijestonice Cetinje na danas održanoj konstitutivnoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, usvojio je Program razvoja Cetinja u 2018. godini i dostavio ga Vladi Crne Gore na saglasnost.

CETINJE-NIGHT-B-BDanas je na Cetinju održana konstitutivna sjednica Senata Prijestonice kojom je predsjedavao Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a u kojoj su učestvovali: potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sitem, mr Milutin Simović, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, akademik Dragan K. Vukčević, v.d. ministra kulture, Zoran Pažin, v.d. rektora Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić, Gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović, predsjednik Skupštine Prijestonice, Jovan Martinović i v.d. generalnog sekretara Ministarstva vanjskih poslova, Veselin Šuković.

Nakon što je konstatovano da su ispunjeni zakonom propisani uslovi konstituisan je Senat Prijestonice koji je usvojio Poslovnik o svom radu.

Senat je konstatovao da je, nakon održane javne rasprave i informisanja Skupštine Prijestonice, gradonačelnik Prijestonice utvrdio Program razvoja Prijestonice za 2018. godinu. Ovim programom opredijeljeni su projekti kojima se doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, razvojni i infrastrukturni, kao i oni koji su u funkciji očuvanja kulturno – istorijskog i prirodnog nasleđa Prijestonice. Takođe su opredijeljeni projekti valorizacije turističkih potencijala kao i ostali kroz koje će se realizovati program razvoja Prijestonice. Nakon što je Senat usvojio ovaj Program dostavio ga je Vladi na saglasnost.

PREDSJEDNIK SENATA,

Filip VUJANOVIĆ

Prilog pripremio: Vesko Pejović

Vaš komentar