Veče sa Kikom Vujovićem

Veče sa Kikom Vujovićem

Posted on 02. Jul, 2017 by in Iz kulture

U četvrtak 25 juna ispred Galerije Matice crnogorske u Njegoševoj ulici na Cetinju održano je Veče sa Kikom Vujovićem. Na ovaj način, Ogranak MC Cetinje želio je da našem Ranku Kiku Vujoviću oda priznanje za sve što je, samouk, svojim velikim trudom i radom postigao u muzici i da svojim sugrađanima koji su mu pružali veliku podršku tokom učestvovanja u emisiji TV „Pink“ „Nikad nije kasno“ omogući da uživo čuju mnoge melodije iz njegovog repertoara.

kiko-015-SAJTRanko Kiko Vujović je rođen na Cetinju 1958 godine gdje i danas živi sa ženom i troje djece.

U najranijem djetinjstvu, opijen muzikom Bitlsa pravi prve muzičke korake u čemu mu pomaže Salvatore Marzano.

KIKO-1-SAJTKoliko je bio zaljubljen u gitaru nije se od nje razdvajao pa su mu Cetinjani dali nadimak Kiko „Gitara“. Od preko 8000 nastupa pomenućemo učešće na festivalima: „Pjesma Mediterana“, „Sunčane skale“, „Titogradsko proljeće“, snimljenu kasetu „Pod gorom zelenom“ i učešće u emisiji “Nikad nije kasno”.

Evo njegovog osvrta na protekli period:

Na Cetinju su početkom sedamdesetih postojale muzičke grupe „Fantasti“ i „Obodin“.

Zoran Tamincic-Bitls frizuraVENJO MARKOVIC.-sajt.Vođa grupe „Fantasti“ bio je izuzetno talentovani Zoran Tamindžić, koji će ostati zapamćen i po tome što je prvi imao Bitls-frizuru. Svirao je klavijature a bio je i okalniMIKO ALEKSIC solista. Bili su tu još i Venjo Marković (bas-gitara), Danko Gledić (ritam-gitara), Brano Velašević (bubnjevi) i povremeno Mladen Vrabec (vokalni solista).

U grupi „Obodin“ bili su braća Dušan – Duka (gitarista i vokal) i Zoran (bas gitara) Martinović, Venjo Bastać (ritam gitara i vokal), Brato Bastać (klavijaturista) Zoran Obradović (bubnjevi) i Vesko Pajo Marković (ritam gitara)

Danko Gledic-sajt.. ..Brato Bastac-Bogdan Marcano i Lola Milosevic-Lovcen-Ivanova koritaVenjo Bastac-sajt...Odlaskom braće Martinović na studije, u grupu „Obodin“ dolazimo Cako Milošević (gitara), Miko Aleksić (bas gitara), Mladen Vrabec (bubnjevi) i ja (ritam gitara i vokal).

U to vrijeme muzički programi su se najčešće odvijali u sali Gimnazije, Gradskoj kafani i hotelima „Grand“ i „Park“.

Oko 1979. godine dolazi do gašenja grupe „Obodin“ a 1980 godine formiramo grupu „Plima“ koja će sledećih 10 godina veoma uspješno djelovati.

Članovi grupe bili su još: Duško – Duka Martinović, Zoran Martinović, Cako Milošević, Joko Milošević i Bato Vujović.

O kvalitetu našeg muziciranja najbolje govori podatak da smo kao grupa pratili po turnejama Nadu Obrić, Meri Cetinić i Đorđa Marjanovića. (Na fotosu je grupa “Plima”:Zoran, Cako, Duka i Kiko)

KIKO-DUKA-CAKO-ZORAN-SAJTSolo karijeru počinjem 1994. godine. U budvanskom restoranu „Jadran“ nastupao sam preko 12 godina.

Kiko i SIN Boban

https://www.youtube.com/watch?v=3UK0QQfykoM

Posebno sam zadovoljan što su moji sinovi uplovili u muzičke vode i što su izuzetno nadareni. Stariji sin Predrag, završiokiko-013 je Muzičku akademiju na Cetinju i svira kontrabas u Simfonijskom orkestru Crne Gore dok je mlađi Boban sjajan pjevač.

Ove godine sam učestvovao u popularnoj muzičkoj emisiji TV „Pink“ NIKAD NIJE KASNO i doživio sam veliku popularnost jer sam prošao pet krugova. Cijelo vrijeme takmičenja moji sugrađani su mi pružali veliku podršku tako da sam sa oduševljenjem prihvatio predlog Veska Pejovića da mi Matica crnogorska Ogranak Cetinje organizuje veče na kojem ću biti u prilici da im se pjesmom zahvalim.

https://www.youtube.com/watch?v=9oNPn6C2d7c

Slušajući publiku kako sa mnom pjeva melodije Miša Kovača, Olivera Dragojevića, Arsena Dedića i Tereze Kesovije i gledajući kako pleše moje društvo iz KUD-a „Njegoš“ sa kojim sam proveo dio mladosti (Bogdan, Ljilja, Dragan, Zorica, Mato, Vesna i Nada), punim srcem i dušom mogu reći da je ovo veče, u kojem su mirisale lipe, bilo nešto posebno, pravo cetinjsko – za mene nezaboravno.

kiko-010-SAJTHvala Matici crnogorskoj a posebno prijatelju Vesku Pejoviću, na iskrenoj i konkretnoj podršci.

Na kraju, koristim priliku da preko ovog divnog Veskovog sajta pozdravim sve Cetinjane i ljubitelje Cetinja širom svijeta i sve moje fanove.

Vesko Pejović

 

2 Komentara

  1. Maja Kršić

    02. Jul, 2017

    Hvala na divnoj, nezaboravnoj večeri. Vesku hvala na organizaciji, a Kiku na muzici. Koristim priliku da se Kiku posebno zahvalim i na tome što je 20.juna uljepšao naš praznik 50 godina mature.

  2. Banja Kaluđerović

    03. Jul, 2017

    Sa ŽALJENJEM ! Nijesam znao a rado bih se odazvao pozivu jer KILE je NAŠ!

Vaš komentar