Koncertom Bijelog dugmeta na Cetinju obilježeno 11 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore

Koncertom Bijelog dugmeta na Cetinju obilježeno 11 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore

Posted on 21. May, 2017 by in Gradske aktuelnosti, Iz kulture

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore, jedna od najpopularnijih rok grupa regiona „Bijelo dugme“, sinoć je održala koncert  pred prepunim Dvorskim trgom na Cetinju. Kiša nije omela ljubitelji ovog kultnog benda uživali da dva sata uživaju u pjesmama koje su, uz Gorana Bregovića, izvodili Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa.

ct-bijelo dugme– Ima koncerata koji publici i izvođačima izgledaju kao jedan od običnih koncerata, ali sinoć, kao malo čudo da se desilo. Sve je išlo normalno, a onda je krenula kiša. Ispalo je da niko neće da ide kući i svi su bili spremni da pokisnu. Mislim da nam je svima bilo lijepo. Ima koncerata koje čovjek zaboravi, ali ovog ćemo se sigurno sjećati – kazao je Goran Bregović za RTV Cetinje.

https://www.youtube.com/watch?v=O7EebI_Hi8U

Koncert na Dvorskom trgu organizovali su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice, a kao predgrupa nastupila je grupa Regina.

ct-Koncert 001Generalni sponzor manifestacije bila je kompanija ”Coca Cola”. Ostali sponzori su kompanije: Plantaže, m:tel, Monteput, Port of Bar, Luka Kotor, Idea, Bemax, Glosarij, Agencija za civilno vazduhoplovstvo, hotel Ivanov konak, hotel Grand Cetinje, R-tours i Studio SYNTHESIS centar za arhitekturu i dizajn.

ct-Koncert 003Čestitka gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Bogdanovića povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore

Aleksandar Bogdanovic, gradonacelnik Prijestonice Cetinje..-Svim građanima Crne Gore upućujem srdačne čestitke povodom najznačajnijeg datuma u modernoj crnogorskoj istoriji, koji nas podsjeća na ostvarenje cilja kojem su težile mnoge generacije.

Obnova nezavisnosti Crne Gore je proces koji je potekao iz prijestonog grada i neraskidivo je vezana za Cetinje. Naš grad je uvijek baštinio ideju o važnosti crnogorskog identiteta. Ta ideja, poput luče, sa Cetinja je obasjala i Crnu Goru.

Danas Dan nezavisnosti slavimo kao država koja za nekoliko dana postaje članica NATO saveza i koja je na pragu Evropske unije – društva najnaprednijih evropskih država.

Iza nas su godine uspjeha, a pred nama nastavak sigurnog hoda evropskim putem, uz težnju ka društvenom progresu. U to ime, čestitam vam 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore – navedeno je, između ostalog, u čestitki gradonačelnika Bogdanovića.

Vesko Pejović

Vaš komentar