Počela rekonstrukcija Belvederske ulice

Počela rekonstrukcija Belvederske ulice

Posted on 03. Apr, 2017 by in Gradske aktuelnosti, Saobraćaj

Prijestonica Cetinje i Direkcija za saobraćaj proteklih su dana počeli rekonstrukciju Belvederske ulice, a te radove danas je obišao gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

CT-03-04-17Tokom posjete gradilištu, gradonačelnik Bogdanović kazao je kako će radovima u Belvederskoj ulici biti završen još CT-03.04.17-Put-iza-Bojane-je-pogodan-za-prosirenje-jedan važan projekat iz oblasti saobraćaja, koji će imati višestruk značaj – kako za stanovnike same ulice i naselja Donje Polje i Gruda, tako i kao još jedna veza sa magistralnim putem Cetinje – Budva.

– Ulica će biti rekonstruisana u dužini od 1.200 metara, a naša gradska uprava ove radove realizuje u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj. Iako je riječ o zahtjevnom terenu sa znatnim visinskim razlikama, siguran sam da će radovi proteći u skladu sa planom, čime ćemo dobiti još jedan moderan ulaz u grad, a stanovnici ovog dijela Cetinja optimalnu saobraćajnicu ka gradskom središtu – istakao je gradonačelnik Bogdanović.

CT-03-04-17-Dio-magistrale-na-kojem--treba-u-duzini-do-200m-napraviti-trecu-traku.03.04.17On je naglasio kako ukupna vrijednost radova iznosi više od million eura, a uz radove na saobraćajnici podrazumijevaće i zamjenu vodovodne infrastrukture.

– Već narednih dana krećemo i sa potpunom rekonstrukcijom Mojkovačke ulice sa nastavkom do Bajica. Sve to samo je nastavak naših obimnih aktivnosti u cilju unaprijeđenja saobraćajne infrastrukture, a koje će biti nastavljene i ubuduće – zaključio je on.

Rekonstrukcija Belvederske ulice biće završena do kraja juna.

Tokom današnjeg obilaska radova, gradonačelnik Bogdanović posebno je naglasio čvrstu saradnju sa Vladom Crne Gore i Direkcijom za saobraćaj, koji, uz podršku radovima na gradskim saobraćajnicama, realizuju i niz aktivnosti na magistralnim vezama Cetinja sa susjednim gradovima.

Prijestonica Cetinje – Kabinet gradonačelnika

 

Vaš komentar