Inovacije u nastavi

Posted on 26. Jan, 2010 by in Budućnost Cetinja, Obrazovanje

Gimnazija 281209

Želim da upoznam čitaoce ovog lijepog  sajta sa novim projektom u koji je krenula Cetinjska gimnazija.

CETINJSKI GIMNAZIJALCI  10.10.2009

Ukratko, radi se o projektu koji se realizuje u 10 crnogorskih škola u saradnji sa Britanskim savjetom i Mikrosoftom. Projekti učestvuju na raznim takmičenjima, od regionalnog do onog na svjetskom nivou. Projekat se tiče inovacija u nastavi, ideja za poboljšanje uslova u školi, kreativnosti učenika i nastavnika … a sve putem korišćenja Mikrosoft alata.

cetinjska gimnazija - na radionicama

Najbolji projekti dobijaju potrebna sredstva za realizaciju predstavljenih ideja, koje trebaju biti uradjene na taj način da se mogu realizovati u bliskoj budućnosti.

Mi smo već započeli rad time što ćemo prikazati naš dosadašnji rad (kreativne radionice na različite teme, učenička zadruga, klub volontera, školski elektronski časopis, razradili smo i istakli problem grijanja, preobražaj fiskulturne sale u multimedijalnu , sa svim pratećim proračunima, a uz pomoć roditelja iz novoosnovanog kluba volontera…)

Veliki broj učenika je angažovan u svim ovim aktivnostima, a tu su i ideje o izradi himne i grba škole, što je jedinstveno u Crnoj Gori, bar za sad.

Prof. Natasa Stanojevic sa ucenicima

Dakle, postoji mnogo ideja , ili već započetih ili pri tome da se realizuju. Nemamo ograničenja po pitanju saradnika u ovom projektu,dobrodošle su sve svježe ili stare ideje, ako ne tako onda po pitanju uključenja u naš “klub volontera”. Sve ovo će biti odradjeno i na engleskom jeziku.

Projekat se završava 31.januara 2010. godine.

cetinjska gimnazija - buduci novinari

Došli smo i do ideje o nekoj vrsti bifea ili radije kluba u prostorijama škole ili tačnije u dvorištu skole, samo još nijesmo sigurni kog tipa da bude. Ne bi se izdavao već bi na neki način škola njime rukovodila, a glavna ideja je da gradjani i učenici rado tu provode svoje vrijeme  a da škola dodje bar do nekih minimalnih sredstava za rad. Prostor imamo.

Ako ništa drugo ovo će biti prilika da na jedan lijepi i kreativni način promovišemo i Cetinjsku gimnaziju i Cetinje.

JEDNO OBAVJEŠTENJE

Kako pravimo bazu podataka o našim bivšim učenicima, svršenim studentima, kao i o klubu volontera, tj.prijatelja Cetinjske gimnazije, to ovim putem molim sve naše bivše učenike da nam se jave neposredno ili putem maila koji imaju na našem sajtu čija je adresa: www.cetinjskagimnazija.co.me   da nam pošalju svoje detaljne biografije jer se uspjeh jedne škole mjeri i na taj način.    

Do sljedećeg javljanja, pozdrav,

Nataša Stanojević, profesorica engleskog jezika

Vaš komentar